Hoe werkt de Werkwijzer?

Kies allereerst vanuit welke vraag je de Werkwijzer in wilt vullen: hoe klachten en blessures te voorkomen of welke werkzaamheden gedaan kunnen worden als je al klachten hebt . In het laatste geval geeft de Werkwijzer via een aantal korte vragen over de klachten een aantal praktische tips en adviezen.

Het algemene advies bij een activiteit in combinatie met lichamelijke klachten kan groen, oranje of rood zijn:

  • Groen betekent dat deze activiteit waarschijnlijk zonder problemen gedaan kan worden, uiteraard zonder de afwisseling van activiteiten uit het oog te verliezen. Want ook een groene activiteit kan niet de hele dag gedaan worden.
  • Een oranje advies betekent dat er waarschijnlijk beperkingen aan deze activiteit zitten voor deze medewerker. Hulpmiddelen kunnen nodig zijn en/of de medewerker kan deze activiteit minder lang doen dan medewerkers zonder klachten.
  • Een rood advies betekent dat het waarschijnlijk onverstandig is om een medewerker met deze klachten de betreffende taak uit te laten voeren.

NB: Voor elke taak geldt altijd dat afwisseling van taak en houding voor iedereen belangrijk is, om nieuwe klachten te voorkomen.